Kat voor het raam

Bas in de regenDe mens klaagt graag over het weer, dat weten we nou wel. Maar ik word er een beeje moe van dat mijn vrouwtje zo blijft dooremmeren over het slechte weer. “Het lijkt wel herfst,” zegt ze wel tien keer op een dag. Dus ben ik eens wat onderzoek gaan doen. Hoe zit het nu echt met het weer in dit koude kikkerlandje (ook alweer zo’n uitdrukking van vrouwlief waar ik genoeg van heb).

Het eerste onderzoek dat ik tegen kwam hielp me nog niet echt verder. Het gaat hierin weliswaar om de Belgen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het onderzoek ook op de Nederlanders van toepassing is. Uit dit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Vlamingen fysiek of mentaal last heeft van weersveranderingen. Denk hierbij aan ademnood, gewrichtspijn en hoofdpijn. Heel vervelend allemaal natuurlijk, maar ik was eigenlijk meer op zoek naar onderzoeken die het gezeur over het weer juist zouden onderdrukken.

Onderzoek van het KNMI met behulp van amateur weerkundigen heeft in ieder geval aangetoond dat de temperatuur in de steden hoger ligt (hoezo een open deur?). Dat is dan een beetje troost voor ons randstedelingen. Maar nog niet overtuigend genoeg.

Zo kwam ik doorzoekend op de website Het regent bijna nooit. Kijk dat is al een stuk beter. Ik vind dat dit in combinatie met de hogere temperatuur hier in de stad in ieder geval het gemopper voor vandaag moet doen verstommen.

Het dagboek van Bas is een verzameling van belevenissen van Bas, een je-weet-wel-kater, met sterke opvattingen over de wereld en vooral de mens.

Door Gutterswijk Natascha

Een gedreven content manager die meer tijd zou willen hebben om te bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.