Ik heb een probleem dat mij wakker houdt. Mijn beste vriendin zit met een groot probleem. Ze is verliefd op een tweeling, op beide. De linker noemen we maar Linkert en de rechter Rechie, want ik weet niet hoe ze heten. Ze wil me de namen niet vetellen. Dat is dus het tweede probleem dat mij wakker houdt. Ik lig op mijn rug en denk na over de opdracht die mijn vriendin mij gegeven heeft. Ze heeft me een goede beschrijving van de twee leden van de tweeling en ik moet voor haar uitzoeken welke van de twee geschikt is voor haar. Daarbij moet je bedenken dat ze volgens haar nog nooit gezien heb.

Ze heeft me de volgende beschrijving van de twee gegeven. Linkert is het kleinst van de twee, hij heeft blauwe ogen en een mooi gevormde neus. Zijn haar is blond en zijn schouderbreedte is behoorlijk en hij ziet er uit als een atleet. Hij loopt meestal op afgetrapte gympen en een verweerd t-shirt met daarbij een onafscheidelijke spijkerbroek.

Daartegenover of naast, net hoe je het bekijkt, staat zijn altijd goedgehumeurde broer Rechie. Deze is behoorlijk lang en heeft ook blauwe ogen. Zijn haar is meer bruinblondig, terwijl hij er meer als een heer dan als een atleet uitziet. Ook zijn prestaties zijn heel verschillend van die van zijn broer, want Linkert is meer de atleet en Rechie de professor.

Mijn vriendin zelf is een kleine vrouw, die zich bijzonder voor mannen interesseert en altijd twee liefdes tegelijk heeft. Ze heeft zwart haar en donkerbruine ogen. Ze is altijd naar de laatste mode gekleed waardoor menig man zijn begerig ook op haar laat vallen.

Maar zo’n moeilijke opdracht als deze keer heeft ze me nog nooit gegeven. Vooral omdat ik geen idee heb wie Linkert en Rechie zijn. Volgens mij moet ik dat eerst eens uitzoeken. En met dit plan in mijn hoofd wil ik eindelijk gaan slapen als de wekker afgaat.

Overdag houdt het probleem me de hele tijd bezig en het gezeur van mijn vriendin is haast ondraaglijk. Ik zeg haar dat ze me wat tijd moet gunnen. Maar ze vertelt me dat de tweeling haar mee uit eten gevraagd heeft en ze weet niet met welke van de twee ze nu uit moet gaan.

Ik geef haar de raad deze keer dan maar met beide uit te gaan tot ik weet welke nou de geschikte partner voor haar is.

Het duurt lang en het is koud. Ik wacht de drie stiekem op bij het restaurant waar ze hebben afgesproken op een plekje waar ze me niet kunnen zien. Eindelijk komen ze eraan en het lijkt erop dat ze zich prima vermaken, maar bij elke glimlach van mijn vriendin kijkt een van de twee jaloers toe.

Op het eerste gezicht lijkt het dat de keurige van de twee, Rechie, het beste bij haar past. Onderweg naar huis denk ik verder na. En ook deze nacht kan ik de slaap niet vatten. Om zeven uur, vlak voordat de wekker afgaat, weet ik het ineens. Als ik mijn beslissing aan mijn vriendin vertel, met de hele uitleg erbij, is ze eerst kwaad omdat ik ze stiekem heb opgewacht. Maar even later is ze blij dat ik voor haar en voor mezelf eindelijk de geschikte partner heb gevonden. Die avond gaan we met z’n vieren naar een gezellig restaurantje. Jan en Ina (Rechie en mijn vriendin) hebben alleen oog voor elkaar. Dat geeft Ruud (Linkert) en mij de gelegenheid om elkaar eens gezellig beter te leren kennen. Het lijkt erop dat ook Ruud daar geen enkel bezwaar tegen heeft.

Door Gutterswijk Natascha

Een gedreven content manager die meer tijd zou willen hebben om te bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.